^Back To Top
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Вълци, елени, диви свине, кучета, пеперуди, змии, плъхове, паяци и всякакви други животни актьори за вашите филми, реклами, музикални клипове, фотосесии, ТВ шоу програми и предавания. Тук можете да намерите цялата информация за работа ми, като Аnimal handler , както и информация за моите партньори и асистенти. За това как, с кого, кога и с какви видове животни работим във филмовата и телевизионна индустрия. Ако имате някакви въпроси относно нашите животни или продукции или търсите животни за вашия филм, телевизия ,реклама или клип можете да се свържете директно с мен на имейл адреса или телефоните, посочени в "Контакти".


Trained Animals for Film, Television, Advertising and Events
Добре дошли в Центъра за животни на доц.Стоян Лазаров !
Gsm: +359888359620 / +359884059778 email: st.lazarov68@gmail.com

Portfolio....

Stoyan Lazarov

Animal trainer and handler for Movies, TV productions and Advertising !

Bulgarian Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish Turkish

За мен

Уважаеми партньори,

Благодаря ви, че ми се доверихте и ми предоставихте шанса да работим заедно на снимачната площадка!
Благодаря ви за съдействието, което сте ми оказвали! Благодаря ви за това, че винаги сме поддържали коректни и прекрасни взаимоотношения!
Благодаря ви за всичко, което съм научил от вас! Благодаря ви за професионализма! Благодаря ви, че много от вас станаха мои добри приятели и стабилни партньори!
Вече споделих в статията “За мен”, но тук искам да повторя формулата за постигането на успеха, а тя е: работата ми в екип с най-добрите в областта, като - Дърк Бушман, Андрей Слабаков, Илия Сотиров, Александър Пейчев, Уили Бота, Весо Караджов, Петър Раковски, Елена Маламед, Орлин Грозданов, Иво Янков, Надежда Пачова, Сабина Христова, Ани Боянова, Румян и Асен Димитрови, Андрей Филчев, Габриел Георгиев, Николай Рафаилов, Филип Филипов, Ясен Ковачев, Моско Масев, Анатоли Начев, Любо Анев, Миро и Люси, Ясен Григоров, Таня Решетарова, Иван и Андрей, Косьо Атанасов, Люси Иларионов както и продуцентските фирми: Push Pull, Screen Brothers, The Chouchkov brothers /Александра/ Marimar film и т.н. Не на последно място са имената и на моите асистенти - Тереза Кортес, Венцислав Дачевски, Анани Любенов, Диана и Димитър Русеви, Александър и Христина Янкови, Христо Калинов, Милен Спасов, Соня Геновска и приятелите ми Николай Убчев, Наско, Николай Симов, Марио Лангуров, Милена Кирчева, на моята съпруга Александра както и на стопаните на всички животни актьори. На всички Вас казвам отново едно голямо благодаря!
Моите животни-актьории и аз сме готови за всякакви нови предизвикателства и участия във филми, реклами, музикални клипове, фотосесии и др.
Както казва Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече"!
                                                                                                             Очакваме Ви!

                                                                                                          Стоян Лазаров

Освен с живи животни за нуждите на вашите филми, реклами, тв предавания и музикални
клипове доставям следния реквизит:

 • всякакви черепи, кости в неограничени количества, наките от кости
 • пера 
 • кожи от различни животни
 • препарирани животни
 • стъкленици с животни
 • старинни вещи - бурета, дървени корита и др.
 • лабораторна техника и медицинска апаратура и др 

 

 

 

 

     Анани Любенов - соколар, треньор на грабливи и вранови птици. С негова помощ са заснети множество филми, музикални клипове и фотосесии, като:

 1. Wrong turn
 2. Riders
 3. Automata
 4. Causa Perduta - Grafa
 5. Зелената песен на България - Революция Z
 6. Фотосесия за реклама на Рено и др.

 

 

 

 

 

 


   Венцислав Дачевски - трeньор на кучета

 http://champion-bg.com

Венци Дачевски – На 33 години, активно се занимава с догспорт от 2005г. Първото му активно спортуващо куче е Голдън ретриивър, което е обучено за IPO, а в момента е великолепно куче за канистерапия. Работят заедно с деца с увреждания в последните 3 години. В момента обучава още няколко кучета за канистерапия.
От 2008г започва да тренира активно и дисциплината IPO. С неговото куче Шампион, взима доста участия в семинари и състезания. Участва два пъти в Belgrade Cup (IPO3) и взима 5 и второ място с Шампион. Взима участие в Belgrade Cup (IPO FH)-3 място,  Romania Cupa Mures (IPO FH) – 2 място. Взима доста участия в състезания в България и Унгария със своето добре обучено куче Шампион. През 2010/2011 година присъства на семинар за помощници в Унгария и се представя успешно. Поканен за съдия по дисциплините IPO, FH. Както и на семинари, така и на състезания в много страни. Признат международен съдия по Dog Sport от 2010 година.
С негова помощ са заснети множество филми, музикални клипове и фотосесии, като:

 1. Expendables 3
 2. Под прикритие
 3. Къртицата разтърсване
 4. Automata и много др.

  Христо Калинов  

Специализиран превоз за животни и асистент при работа със селскостопански животни. Участвал в транспортирането със специализиран превоз и, като асистент в:

 1. Херкулес 
 2. Plebs 2, Plebs3
 3. Riders
 4. 300
 5. Завръщане в Шираз
 6. Нашите градове
 7. Реклама на банка ДСК
 8. Реклама на Бони и др.

ЦИРК КОЛОЗЕУМ - Момчил Колев и Лукреция Валдемар

Участия на животните от цирка в множество филми, музиклни клипове, реклами и тв.предавания:

 1. Херкулес
 2. Да вдигнем шум за Ани Хуанк
 3. Реклама за Македнската телевизия - Boom Tv
 4. Етажна собственост
 5. Реклама на Кока Кола
 6. На Кафе с Гала - Нова Тв и др.

 

 

 

 

 

 

 


КАМЕЛИЯ БОСИЛКОВА www.o-kboss.com

Консултант на малки породи кучета и екзотични котки.

 1. Night train
 2. Под прикритие
 3. Spiders 3D
 4. Реклама за олимпиада Сочи 2014
 5. Сутрешен блок - Тв 7
 6. Италиански филм за танцьор и др.

 

 

 


 

 Христина и Александър Янкови
  Асистенти и треньори на впрегатни кучета. Основатели на Спортен клуб Мъшинг България и представители за България на MANMAT - Екипировка за спорт с кучета - http://www.manmat.bg/

 1. Nobody Wants the Night
 2. Hardwell - Echo (Official Music Video)

 

 

 

 

 


Диана и Димитър Русеви  - Cane Corso: http://www.godoftroy.com/ 

 Участия в:

 1. Под прикритие
 2. Реклама за Blizoo

 

 

 

 

 

 

 


 Зоологическа градина, София - http://www.zoosofia.eu/ 

 

От дълги години мои асистенти на снимачната площадка са специалисти от различни сектори на Софийски зоопарк - Тереза Кортес и Емилия Вачева (хищници), Соня Геновска (АТИВ, змии), Ани Фердинандова (тревопасни и примати) и др. За снимки съм използвал: гарванът Гаро, маймунката Тодор и забулените сови - Ушко и Бела. Ще се радвам на партньорство и в бъдеще, за да снимаме лицензирани животни във филмови продукции, реклами и др.

 

 

 

Автор съм на две презентации в Зооклуб "Ной" ("Потолците на Арахна" и "Животни-актьори") и тяхния питомец - червевния лемур Флъфи, също е  демонстриран в Националния природонаучен музей пред деца и е участник в предаването "На кафе".

 

 

 

 

 

 

 

 


Николай Иванов - Конна база "Нова звезда": http://www.ezdabg.com/  

 

 

 

 

 


 Росица Кекс -

Конна база "Епона" 

 

 

 

 

 

 


 Bubamara Pharaoh hounds - www.fallohide.dk 

 

  Винаги в моята работа съм се стремял животните актьори да бъдат манипулирани, като хора актьори. Винаги съм се стремял животните да се забавляват на снимачната площадка и от тях да не се изискват неща, които те не могат да изпълнят. Досега не съм допускал да пострадат животни  и да се издавателства над тях. Винаги съм се придържал и спазвал декларацията за правата на животните. 

                                   
 
                                 Декларация за Правата на Животните
Член 1

Всички животни имат равни права на съществуване, като част от разбирането за биологично равновесие.Това право на съществуване не засенчва разнообразието на видове и индивиди.

Член 2

Животът на всяко животно се зачита по подобаващ начин.

Член 3

1. Животните не трябва да стават обект на лошо отношение или проява на жестокост
2. Ако е необходимо да бъде убито животно, това трябва да става мигновено, безболезнено и без да бъде предусетено от него.
3. Мъртво животно трябва да бъде третирано с приличие.

Член 4

1. Дивите животни имат правото да живеят и да се възпроизвеждат на свобода в тяхната естествена среда.
2. Продължителното лишаване от свобода на диви животни, ловът и риболовът като начин за прекарване на свободното време, както и всякакъв вид употреба на диви животни по основания, които не са жизненонеобходими, са в противоречие с това фундаментално право.

Член 5

1. Всяко животно, което е зависимо от човек има право на правилно отглеждане и грижа.
2. Животното не трябва да се изоставя и убива несправедливо при никакви обстоятелства.
3. Всички начини за отглеждане и употреба на животно трябва да имат предвид физиологията и поведенческите особености на вида.
4. Изложби, представления и филми, включващи участието на животни, трябва да съблюдават тяхната чест и не трябва да включват каквато и да е жестокост към тях.

Член 6

1. Експерименти с животни, причиняващи физическо или психическо страдание на животните нарушават техните права.

2. Разработват се и систематично се въвеждат в употреба алтернативни на експериментите методи.

Член 7

Всяко действие, което води до ненужно причиняване смъртта на животно и всяко решение,  водещо до такова действие, е престъпление срещу живота.

Член 8

1. Всеки акт, който застрашава оцеляването на диви видове и всяко решение, водещо до подобен акт, е равносилно на геноцид, тоест престъпление срещу видовете.
2. Избиването на диви животни, замърсяването и разрушаването на биотопи са актове на геноцид.

Когато бях дете във всеки един игрален филм се заглеждах в животните - актьори. По-късно разбрах, че за да се снимат те, е необходимо на снимачната площадка да са с човек, който с познания и различни трикове постига  с тях жeлания резултат и той е с длъжност - Animal handler (координатор животни). След като имам вече над 300 участия в чуждестранни и български филми, рекламни, музикални клипове и телевизионни реалити шоу програми и предавания, със самочувствие мога да кажа, че аз практикувам професията Animal handler. Дори и нещо повече, имах честа във филма “АО – последният неандерталец” да работя с френските колеги от Sofil фирмата която е участвала в снимките с всички животни в тази уникална продукция.Сблъсквал съм се с какво ли не, снимал съм с какви ли не животни и моята мечта се сбъдна. Да съм постоянно с моите невероятни актьори животните и живота ми посветен на тях да бъде още по - интересен.

Много често са ме питали, каква е формулата на успеха при снимките с животни и на какво се дължи това, че понякога животните по бързо и лесно се справят с ролите си отколкото известни и добри актьори. Първо винаги съм се стремял да работя с най-добрите в своята област треньори на животни.С голяма благодарност искам тук да спомена имената на Тереза Кортес, Венцислав Дачевски, Анани Любенов, Диана и Димитър Русеви, Александър и Христина Янкови, Христо Калинов, Милен Спасов,  Горги Горгиев и др.

Много благодаря и на хората от филмовите продукции с които съм работили винаги са били коректни с мен – Дърк Бушман, Андрей Слабаков, Илия Сотиров, Александър Пейчев, Уили Бота, Весо Караджов, Петър Раковски, Елена Маламед, Орлин Грозданов, Иво Янков, Надежда Пачова, Сабина Христова, Ани Боянова, Румян и Асен Димитрови, Андрей Филчев, Габриел Георгиев, Николай Рафаилов, Филип Филипов, Ясен Ковачев, Моско Масев, Анатоли Начев, Любо Анев, Миро и Люси, Ясен Григоров, Таня Решетарова, Иван и Андрей , Косьо Атанасов и др.

 

 

 Второ и може би най-важно, никога да не се издевателства над животните актьори и никога да не се изисква от тях повече от колкото могат да дадат на филма! Животните трябва да се забавляват, когато се снима с тях и трябва да са на същата почит както и актьорите!Също така от дете си спомням написаното от великия майстор на късия разказ Йордан Йовков в своя сборник “Ако можеха да говорят” - разказа "При своите си":  “Те всичко разбират, само език нямат. И то е тежкото: удариш го - мълчи,боли го нещо  - мълчи, налегнат го да го колят - мълчи.То тяхната мъка край няма...” Надявам се, че най-накрая хората сме разбрали какво ни говорят животните.

Copyrigcht © 2014-2015 / All Rights Reserved / www.stoyanlazarov.com / Soyan Lazarov .